Najbolji novosadski djaci nagrađeni biciklima

08:11:00 03.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Najbolji učenici novosadskih osnovnih i srednjih škola, koji su se istakli u učenju, vladanju i postignutim rezultatima, nagrađeni su biciklima.

Najbolji novosadski djaci nagrađeni biciklima


U cilju ukazivanja mladima na značaj i neophodnost izbora ekoloških vidova transporta, Grad Novi Sad, treću godinu za redom, biciklima nagrađuje učenike u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama i udruženjima.

Juče je dodeljeno 56, a u protekle dve godine novosadski učenici dobili su 114 bicikala.

Prateći svetske trendove, Novi Sad posebnu pažnju posvećuje unapređenju biciklističkog saobraćaja i infrastrukture i nastoji da iskoristi potencijal ravničarskog terena gradskih ulica i bulevara koji su pogodni za bavljenje biciklizmom, kao i da promoviše principe održive mobilnosti.

Grad Novi Sad je, inaače, prvi grad u Srbiji koji je uveo subvencije za kupovinu bicikla i time je postao primer dobre prakse za druge lokalne samouprave u Srbiji.

Kroz akciju „Biciklom za čistiji Grad“ u protekle dve godine, pružena je podrška građanima za kupovinu čak 3 406 novih bicikala.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
21°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1012.0 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?