Najbolji planinski biciklisti sutra voze na Fruškoj gori

10:06:00 09.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Ljubitelji biciklizma imaće priliku da sutra prisustvuju nesvakidašnjem sportskom spektaklu. Naime, u nedelju, 10. juna u 10 časova na Andrevlju kreće start poslednje etape trke planinskih biciklista (MTB trke). Trka je u zvaničnm kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija), te donosi veliki broj bodova za svetsku UCI rang listu, što je jedna od najvećih atraktivnosti. Takođe, trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Najbolji planinski biciklisti sutra voze na Fruškoj gori


Biciklistički klub „Novi Sad“, koji već četvrtu godinu za redom organizuje etapnu trku planinskih biciklista na Fruškoj Gori, navodi da je staza ista i za žene i za muškarce.

Trka se vozi tri dana, pobednik je onaj takmičar koji u tri dana ima najmanje vreme. Trka iziskuje fizičku pripremu, pripremu bicikla, tehničku i logističku podršku mehaničara i trenera, ali svakako i taktiku samih takmičara. Ove godine trka se vozi u klasi 2, odnosno S2, koja pobedniku donosi 80 bodova.

- Ove godine posebna pažnja je poklonjena rekreativcima i mlađim kategorijama i to tako što će u nedelju (10. juna), u okviru poslednje etape, moći da voze trku rame uz rame sa najboljima iz Evrope i sveta. Na raspolaganju su im dve staze – „Veliki maraton“ od 67 kilometara za one najspremnije i „Mali maraton“ od 34 kilometra za sve one koji žele da dođu da uživaju sa svojim biciklom na Fruškoj gori. A voziće uz najbolje trkače i ono što nas raduje jesu prijave reprezentacija Japana, Francuske, Izraela, Mađarske, Slovenije, BIH, Rumunije, Hrvatske i Makedonije - kaže direktor trka Nemanja Vajs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?