Najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu putuju osam dana na Kopaonik

19:12:00 11.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović priredio je prijem za najbolje studente Univerziteta u Novom Sadu koji će boraviti osam dana na Kopaoniku u okviru projekta „Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata“.

Najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu putuju osam dana na Kopaonik

foto: Pokrajinska vlada

Za njih su obezbeđene edukativne, rekreativne i zabavne radionice. Studenti će uz prezentaciju Gorske službe učiti o boravku u prirodi, hitnoj pomoći, a oni koji nikada nisu skijali, imaće priliko da to nauče.

Obraćajući se studentima, Mirović je rekao da su njihovi dosadašnji akademski rezultati bili uslov za učestvovanje na konkursu.

- Očekujem da ćete se vratiti sa novim znanjima koja će biti dodatni stimulans za nastavak studiranja, jer ćete vi u budućnosti biti stub našeg društva - istakao je Mirović.

Univerzitetski sportski savez Novog Sada želi da u saradnji sa svim institucijama u pokrajini najboljim studentima omogući bolji standard studiranja, a ovaj projekat je jedan od tih, rekao je predsednik tog saveza Marko Gušić.

Smisao ovog programa nije samo edukacija i rekreacija, već i da se nagrade studenti koji su ostvarili izuzetne rezultate, rekao je rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić.

Ukupan iznos troškova je 45.000 dinara po učesniku, od kojih je 22.000 dinara finansirano kroz projekat, a ostatak učesnici mogu platiti u dve jednake mesečne rate. Medicinski, Prirodno matematički i Poljoprivredni fakultet pokrili su troškove svojih studenata, pa njihovi studenti idu na zimovanje potpuno besplatno.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
26°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 991.9 mb
Vetar: 4 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?