Najboljim novosadskim đacima na poklon 56 bicikala

19:10:00 22.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola biće podeljeno 56 bicikala u okviru predstojećeg Sajma ekologije.

Najboljim novosadskim đacima na poklon 56 bicikala


Kako piše Dnevnik, Gradska uprava za zaštitu životne sredine, uz podršku društveno odgovornih kompanija koje su prepoznale važnost podsticanja mladih generacija da se okrenu ekološki prihvatljivim vidovima transporta, treću godinu zaredom organizuje ovu akciju. U protekle dve godine novosadskim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su se istakli u učenju i vladanju, podeljeno je 114 bicikala.

U cilju promocije i podsticanja korišćenja bicikala, a sa željom da oni u sve većoj meri zamene automobile i da postanu jedan od simbola Grada Novog Sada, na Sajmu ekologije je planirana i promocija nedavno završene akcije „Biciklom za čistiji Grad“ u okviru koje je građanima Novog Sada pružena podrška za kupovinu 1.467 bicikala. Kroz tu akciju je u protekle dve godine finansirana kupovina 3.406 novih bicikala.

Sajam ekologije će na Novosadskom sajmu biti održan 1. i 2. novembra uz 12. međunarodne dane energetike i investicija.

Ulaz se neće naplaćivati.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1012.6 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?