Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola dodeljene Vidovdanske nagrade

16:06:00 28.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine uručene su danas Vidovdanske nagrade.

Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola dodeljene Vidovdanske nagrade


Vidovdansku nagradu je pre osam godina ustanovio Grad Novi Sad, a u ovoj školskoj godini, dodeljeno ih je 1.105, i to za ukupno 909 učenika, od čega 596 nagrada za 503 učenika osnovnih škola i 509 nagrada za 406 učenika srednjih škola. Pored ovih nagrada, u ovoj školskoj godini, na osnovu Zaključka Gradonačelnika Grada Novog Sada dodeljeno su i četiri Vidovdanske nagrade učenicima za izuzetne rezultate i to za osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu, nagrada u iznosu od 45.000 dinara, za osvojeno drugo mesto nagrada u iznosu od 40.000 dinara i za osvojeno treće mesto u iznosu od 35.000 dinara.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić uručenje Vidivdanske nagrade je postala tradicija i jedan od najlepših događaja u našem Novom Sadu.

- Dragi mladi Novosađani, želim vam da nastavite da nižete uspehe, ostvarujići i prateći svoje snove, a Grad će uvek biti tu da prepozna i podrži vaš rad, trud i rezultate – rekao je gradonačelnik Đurić.

U ime svih nagrađenih novosadskih škola, direktor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ koja je u školskoj 2022/23 bila najuspešnija, Radivoje Stojković je poželeo učenicima da nastave da nižu uspehe na takmičenjima i da nikada ne prestanu da se takmičete sa samimim sobom, da svakog dana pomeraju granice i da od onog što je bilo nedostižno prave dostižno.

- Među vama su, siguran sam, i budući dobitnici svih najvećih gradskih priznanja, Oktobarske i Februarske nagrade. Radeći na svom obrazovanju i stručnosti dajete najveći doprinos ovom Gradu i celoj državi. Veliki broj učenika Gimnazije se vratio sa takmičenja sa odličjima, a Gradu Novom Sadu dugujemo veliku zahvalnost na pruženoj materijalnoj i logističkoj podršci za ovakve uspehe - rekao je direktor Stojković.

Mihajlo Ninkov, učenik trećeg razreda Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ koji je osvojio više glavnih nagrada na državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u oblasti fizike, koji je ujedno i dobitnik Vidovdanske nagrade prema Zaključku gradonačelnika, u ime nagrađenih učenika je istakao da Vidovdanska nagrada treba da bude podsticaj svima da teže ka vrhunskim rezultatima i da sanjaju velike snove.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
21°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1012.0 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?