Najjeftinije na Kvantaškoj pijaci: 5kg šargarepe 40 dinara

12:07:00 25.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Ako želite da za minimalno novca napunite frižider treba da odete na Kvantašku pijacu jer su tamo cene ispod svakog proseka. Već za 1000 dinara različitim voćem i povrćem može se napuniti i čitav automobil.

Na Kvantaškoj je krompir 25 dinara, klip kukuruza 8, dinje su od 30 do 35 dinara, pet kilograma šargarepe 40, a kilogram paradajza košta svega 20 dinara. Krastavac je pet dinara jeftiniji od paradajza, nektarine su 50, a komad ljuta paprika svega sedam dinara.

Najjeftinije na Kvantaškoj pijaci: 5kg šargarepe 40 dinara

Kako je kvantaška pijaca otvorena 24 sata dnevno, navedene cene važe uveče, ali se još više spuštaju pred zoru, kada na primer kilogram lubenice bude svega 16 dinara.

Miloš Tubić, direktor JKP "Tržnica", kaže da usled velikih vrućina dolazi do naglog sazrevanja voća i povrća, tako da su cene drastično pale.

- Ako suša potraje doći će do upravo suprotnog efekta. Nakon kraja sezone, tamo septembar, oktobar, novembar, drastično če skočiti cene. Sve ovo što sada možete da kupite, npr. prdajz i za 16 dinara, moraćete da ga platite tri ili četiri puta više - rekao je Tubić za RTV.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?