Najmlađi podržali Novi Sad 2021

19:09:00 08.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Danas je na Trgu slobode otvorena izložba "Triput ura za Novi Sad 2021!" novosadskih mališana. Ovom izložbom najmlađi Novosađani podržali su naš grad u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, rame uz rame sa gradovima-partnerima, značajnim kulturnim institucijama i velikim brojem različitih organizacija. Oni su, u svojim vrtićima, crtali na temu "Novi Sad – Moj grad", a najbolji radovi predstavljeni su na Trgu slobode.

Najmlađi podržali Novi Sad 2021

foto: Grad Novi Sad

Direktor kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine Momčilo Bajac istakao je da su deca najvažniji ambasadori Novog Sada i da njihova izložba predstavlja pravi uvod u veliku konferenciju gde će podršku Novom Sadu pružiti predstavnici osam Evropskih prestonica kulture.
- Mladost, energija i kreativnost predstavljaju bitne argumente Novog Sada u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Ovom izložbom afirmišemo dečije stvaralaštvo i našim najmlađim sugrađanima dajemo priliku da se izraze i da nam na sebi svojstven način iznesu utiske o životu u Novom Sadu. Grad, posredstvom Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ i drugih kulturno-obrazovnih organizacija, vodi računa o najmlađim sugrađanima, upoznaje ih sa kulturom i podstiče njihovu kreativnost, a to je važan segment naše aplikacije za ovu prestižnu titulu - izjavio je član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović.
Izložba "Triput ura za Novi Sad 2021!" trajaće do 14. septembra.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?