Najtiše Novo naselje, Salajka najbučnija

19:03:00 19.03.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Novo naselje je najtiši deo grada, a Salajka najbučniji, pokazalo je merenje nivoa buke, koje sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Najtiše Novo naselje, Salajka najbučnija

Buka se meri na sedam mernih mesta, pa je tako najbučnije na Salajci, u Partizanskoj ulici, i na Telepu, u Vršačkoj ulici, a tokom noći u Zmaj Jovinoj ulici.

Kako po danu, tako i uveče i noću, najtiše je na mernom mestu u dvorištu vrtića "Guliver" na Novom naselju.

"U zavisnosti od dela grada, od 9 do 25 odsto žitelja Novog Sada se tokom dana smatra uznemirenim zbog buke, a tokom noći subjektivnu uznemirenost zbog buke oseća ih od pet do 13 odsto", rečeno je na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare Instituta za javno zdravlje Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Miroslav

, *.dynamic.sbb.rs

Novoizgradjeni deo Bul.Jovana Dučića od raskrsnice sa Bul.Kneza Milioša pa do okretnice je postao vrlo bučan.Autobusi GSP -a vreme do narednog polaska provode u desnoj kolovoznoj traci .i prave nesnosnu buku .Odavde polaze autobusi na liniji 2, 8,9 ,7A,7B. to je na stotine polazaka dnevno.Desi se ponekad da u desnoj kolovoznoj traci bude i po 10 i više autobusa koji gase ,pale motore,..


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?