Nakon hapšenja, određen pritvor trojici maloletnika zbog pretnje da će poneti oružje u školu

11:05:00 06.05.2023, Komentara: 0


Novi Sad – Novosadska policija uhapsila je trojicu maloletnika, uzrasta 15 i 16 godina, zbog sumnje da su učinili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

Nakon hapšenja, određen pritvor trojici maloletnika zbog pretnje da će poneti oružje u školu


Sumnja se da su ova trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala preteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, poneti u školu. Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške.

Osumnjičeni maloletnici iz Novog Sada, Beočina i Temerina privedeni su nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu koji je svoj trojici odredio pritvor.

Kako saznajemo, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti i krivično delo izazivanje panike i nereda dežurna sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, Slobodanka Gutović, u svojstvu sudije za maloletnike, odredila je pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da dovrše pokušano krivično delo.

Kako novisad.com nezvanično saznaje, trojica maloletnika koji pohađaju prvu godinu jedne srednje škole u Novom Sadu, su na društvenoj mreži Instagram stavili preteće poruke uz sliku noža i puške za koju se ispostavilo da je replika.



Foto: MUP


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?