Nakon incidenta, utvrđuje se u kom stanju je Most slobode

20:05:00 29.05.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Po hitnom nalogu gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije pristupila je sprovođenju svih aktivnosti na utvrđivanju činjenica o stanju Mosta slobode, kao i na angažovanju stručnih lica u izradi elaborata u kojem će biti ukazano na to šta dalje treba preduzeti.

Nakon incidenta, utvrđuje se u kom stanju je Most slobode


Gradonačelnik je naložio i proveru stanja Varadinskog mosta i dostavljanje elaborata na istu temu.

- Istovremeno, u cilju preventivnog delovanja, a do dostavljanja zakučaka iz stručnog elaborata, moguće je da će od strane stručnih službi biti preduzete još neke aktivnosti na proveri svetiljki na Mostu slobode i da će provere, koje podrazumevaju i eventualno zatvaranje delova ili celog mosta, biti vršene u vreme kada je najmanja frekvencija saobraćaja na Mostu slobode, nakon 23 časa - navode u kabinetu gradonačelnika.

Podsetimo, u utorak je došlo do pucanja betonskog nosača bandere usled čega se ona nakrivila ka kolovozu, što je predstavljalo ozbiljnu pretnju po bezbednost saobraćaja. Detaljnije o tome čitajte OVDE



Foto: arhiva Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?