Nakon saslušanja, određen pritvor osumnjičenima za organizovanje prostitucije u jednom klubu

17:12:00 27.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv petoro osumnjičenih za organizovanje prostitucije u jednom novosadskom klubu. Njima je, nakon saslušanja, na osnovu predloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Nakon saslušanja, određen pritvor osumnjičenima za organizovanje prostitucije u jednom klubu


Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. Đ. (48), E. R. (72) i G. V. (53) zbog osnova sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu. Na taj način su se, kako se navodi u saopštenju novosadskog Višeg javnog tužilaštva, bavili vršenjem krivičnog dela trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora, dok se Z. D. (54) i P. K. (37) sumnjiče za krivično delo kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.

- Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu predloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke – navodi se u saopštenju i dodaje da je u cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Podsetimo, policija je ranije saopštila da su uhapšeni M. Đ., E. R. i G. V. iz Novog Sada, P. K. iz Trstenika i Z. D., državljanin Crne Gore.

Pretresima na više lokacija, u Novom Sadu, Trsteniku i Sivcu, policija je pronašla informatičku opremu, mobilne telefone, novac i dokumentaciju koji ukazuju na vršenje pomenutog krivičnog dela.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?