Nakon sinoćnog, novi protest „Pravda za Ninu“ danas u 18 časova

13:08:00 21.08.2021, Komentara: 3

Novi Sad – Novi protest „Pravda za Ninu“, nakon sinoćnog, biće održan danas u 18 časova, na mesti gde je tragično nastradala dvadesetjednogodišnja Nina Rađenović.

Nakon sinoćnog, novi protest „Pravda za Ninu“ danas u 18 časova

Foto: screenshot/video/N1



Otac stradale devojke, sinoć je na početku skupa rekao da je razočaran jer osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće nije određen pritvor i dodao da sumnja da neko opstruiše postupak.

Osnovni sud u Novom Sadu odbio je juče predlog novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva za određivanje pritvora protiv P. R. (21) iz Sremskih Karlovaca, koji se sumnjiči za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Nina Rađenović (21).

Kako su naveli u Osnovnom sudu, sud je u konkretnom slučaju postupao u svemu u skladu sa zakonom, te odluku o predlogu za određivanje pritvora doneo nakon saslušanja osumnjičenog.

- Predlog tužilaštva za određivanje pritvora podnet je zbog mogućeg uticaja osumnjičenog na svedoke. Iz obrazloženja rešenja sudije za prethodni postupak jasno proizlazi da ne stoji predlog tužilaštva za određivanje pritvora zbog mogućeg uticaja na svedoke s obzirom da osumnjičeni nije zadržan od strane organa gonjenja neposredno nakon saobraćajne nezgode, kao ni nakon saslušanja u tužilaštvu, te se sve vreme nalazi na slobodi. Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koje isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda – naveli su u Osnovnom sudu u Novom Sadu za „Dnevnik“.

Podsetimo, dvadesetjednogodišnja Nina Rađenović poginula je 6. juna, kada je na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao dvadesetjednogodišnji mladić iz Sremskih Karlovaca. Kako je rečeno u policiji nakon saobraćajne nesreće, mladić koji se nalazio za volanom automobila dobio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a koji je nakon saslušanja kod tužioca pušten da se brani sa slobode.

Neposredno nakon saobraćajne nesreće deo građana Petrovaradina protestovao je ukazujući na problem loše saobraćajne signalizacije u ovom delu Preradovićeve ulice. Tada su putari izašli na teren i popravili horizontalnu signalizaciju, a lokalna vlast je građanima obećala semafor. Pojedini građani su pokrenuli peticiju da se obližnji prelaz nazove „Ninin prelaz“.

Nakon toga, građani Petrovaradina, rodbina i prijatelji tragično nastradale devojke nastavili su sa protestom, jer su, kako kažu, nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga o ovoj nesreći. Kako prenosi021, najavljeno je da će i u ponedeljak, u 10 časova, biti održan protest ispred zgrade suda.



Izvor: novisad.com, Dnevnik,021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Sneki

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ovo je uzas .Stidim se u kojoj kvazi državi živim tj države nema .


macan

, *.dynamic.isp.telekom.rs

zar vi radjenovici neshvate da je nase pravosudje korumpirano vama ostaje jedino da idete ucrkvu da zapalite svecu imolite se bogu za pravdu ali gresniku ne da uzme zivot vec da ga urazumi da shvati sta je ucinio


Alexandre Jacquot

, *.dynamic.sbb.rs

Pretrcavala na delu puta gde nema pesacki? 2/3 je ona kriva.

Ovaj mozda vozio kao mentol ali ona je bila glupa, jako


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?