Nakon tropskih vrelina, meteorolozi najavljuju osveženje

12:07:00 19.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Meteorolozi najavljuju da će danas sunčanog i veoma toplog dana stići osveženje. Naime, posle podne, uveče i tokom noći doći će do jakog razvoja oblačnosti, sa pljuskovima i grmljavinom.

Nakon tropskih vrelina, meteorolozi najavljuju osveženje


Sutra će biti promenljivo oblačno uz malo nižu temperaturu i smenu sunčanih i oblačnih perioda. Moguća kiša. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura 20, maksimalna oko 30 stepeni.

U petak i subotu pretežno sunčano i toplije, u popodnevnim satima mogući pljuskovi sa grmljavinom. Minimalna temperatura 18, maksimalna 32 stepena.


Brzi razvoj superćelijskih oblaka uz vremenskih nepogoda


Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata od danas do subote uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni, uz pojavu krupnog grada i uz kratkotrajno olujne, izolovano i orkanske udare vetra u zoni najintenzivnijih oblaka, naveo je RHMZ. Kako ističe, tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda unapred je teško odrediti.

Danas je najveći rizik od pojave nepogoda u večernjim i noćnim satima, najpre u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, a za konkretne lokacije RHMZ navodi da će izdavati hitna upozorenja na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
24°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?