Nalepnice za nepropisno parkirane automobile

14:11:00 30.11.2016, Komentara: 4

Novi Sad - Aktivisti nekoliko udruženja obeležavaće nalepnicama automobile nesavesnih vozača koji svoja vozila budu nepropisno parkirali na mesta namenjena za osobe sa invaliditetom, na trotoare ili biciklističke staze.

Nalepnice za nepropisno parkirane automobile

To je deo akcije "Ne parkiraj sebično - misli i na druge", koje sprovodi JKP "Parking servis", kako bi ukazalo na problem nepropisnog parkiranja vozila širom grada.

Akciji su se pridružile i paraolimpijke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, koje su ukazale na problem zauzimanja parking mesta namenjenih osobama sa invalditetom, kao i dodatnog dela ovih mesta koji im je neophodan prilikom izlaska iz automobila.

Marko Trifković iz "Novosadske biciklističke inicijative" izjavio je da su se biciklisti i ove godine rado odazivali akciji jer je, kako kaže, sebično parkiranje, posebno na biciklističkim stazama, nešto što mnoge odvraća od vožnje biciklom i da je ovo način da se skrene pažnju na tu pojavu.

Pridružilo se i Udruženje "Mame Novosađanke", čija je predstavnica Nataša Petronijević istakla da majke često nailaze na sebične vozače koji blokiraju prolaz na trotoarima i ukazala da među njihovim članicama ima dosta majki čija deca imaju neku vrstu invaliditeta i da su ovakvi apeli neophodni.

Stevan Lugonja, direktor "Parking servisa", apelovao je na vozače da ne parkiraju sebično, da misle i na druge i da imaju svest o tome da kada se parkiraju na mesto obeleženo za osobe sa invaliditetom, da su nekog sprečili da stane na to mesto i da su ga automatski sprečili da normalno funkcioniše u gradu.

"Postoje sankcije za ovakvo, nepropisno parkirane automobile, ali mi se trudimo da ovakvim akcijama ukažemo na probleme, da vozačima skrenemo pažnju da ni sebe ni druge ne dovode u takve situacije. Suština je baš u onome što kaže i naš slogan: Ne parkiraj sebično – misli i na druge", rekao je Lugonja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

4 komentar(a)

Ljiljana Blagojevic

, *.dynamic.sbb.rs

Kod sedista radikala vrlo cesto morate ulicom da zaobilazite njihovavozila parkirana na trotoaru,ili tako da zatvaraju prilaz trotoara.
Ne znam dali su oni povlascena vrsta ili su samo bezobzirni.


Dragan

Ponesite cao paket nalepnica do hotela Prezident blizu Higijenskog zavoda. Bogata rulja, **be im se za pesacku stazu.


Boxer

, *.fco.mts.telekom.rs

Ala ce da bude batinanja hhahhahhaha :)


Marko

, *.dynamic.sbb.rs

Trebalo bi da čelnici grada narede investitorima,koji prave zgrade,da u sklopu zgrade naprave i dovolno parking mesta.Koliko stanova,toliko i parking mesta! Ja,na Detelinari nemam gde da se parkiram-ili na trotoar ili na Novo naselje.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?