Nalepnice za vozila osoba s invaliditetom za 2020. godinu

08:01:00 02.01.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima na teritoriji Grada Novog Sada, parking mesta za osobe s invaliditetom mogu da koriste lica, koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom (najmanje 70% telesnog oštećenja), lica obolela od distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize i multiple skleroze, lica koja imaju oštećenje vida najmanje 90%, ratni i mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata od I do IV grupe invaliditeta i lica na dijalizi.

Nalepnice za vozila osoba s invaliditetom za 2020. godinu


Nalepnica se izdaje za označavanje jednog vozila osobe sa invaliditetom, odnosno člana zajedničkog domaćinstva. Zahtev se podnosi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu-Kancelarija za pristupačnost, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode br. 1.

Uz zahtev se prilaže slika osobe sa invaliditetom i fotokopije sledećih dokaza: lična karta za podnosioca zahteva, saobraćajna dozvola, vozačka dozvola, medicinska dokumentacija vezana za invaliditet ili bolest, lična karta za odraslog člana zajedničkog domaćinstva, a za decu izvod iz matične knjige rođenih ili prijava prebivališta, ukoliko je član domaćinstva osoba s invaliditetom.

Korisnici koji su ostvarili pravo na korišćenje nalepnice u 2019. godini podnose zahtev i fotokopiju saobraćajne dozvole.

Nalepnica za označavanje vozila preuzima se u Kancelariji za pristupačnost, Trg slobode br. 3/I sprat Poslovnog centra „Apolo“.

Nalepnice za 2019. godinu, važe do 31. marta 2020. godine, a izdavanje nalepnica počinje od 15. januara 2020. godine.

Obrazac zahteva može biti preuzet na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Novi Sad, Trg slobode br. 1, ili na sajtu Grada www.novisad.rs.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Sre 5° - 19° Malo i umereno oblačno
Čet 6° - 23° Pretežno sunčano

Anketa

Da li podržavate izgradnju kružnog toka kod Spensa?