Napadnut jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu

09:05:00 13.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Jednog od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, studenta Filipa Martina, napale su kasno sinoć tri maskirane osobe, pored parka kod Železničke stanice.

Martinu je automobil, dok je bio u pokretu, gađan punom limenkom, a slučaj je prijavljen policiji, objavili su organozatori protesta "Jedan od pet miliona".

Napadnut jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu

Martin je po izlasku iz policijske stanice ispričao da je sa prijateljem, Aleksandrom Pavićem, takođe jednim od aktivista "Jedan od pet miliona", išao Bulevarom oslobođenja ka Bulevaru Jaše Tomića, gde su se ubrzo rastali.

"Ostavio sam ga na Bulevaru Jaše Tomića i posle nekih 200, 300 metara, čuo sam tup udarac u moje vozilo. Izašao sam iz automobila i u Železničkom parku video tri, četiri osobe sa kapiljačama, ne mogu da tvrdim da su imali fantomke. Krenuo sam ka njima u neosvetljeni deo parka, a oni su se razbežali. Video sam da mi je automobil pogođen punom limenkom nekog energetskog pića. Pozvao sam policiju, a potom i Pavića. Policiju smo zajedno čekali 20 do 30 minuta. Kada su stigli, profesionalno su obavili svoj posao, pregledali su mesto događaja. Na pitanje da li sumnjamo na nekoga rekli smo da smo organizatoti protesta, ali ne mogu da tvrdim da ovaj događaj ima veze sa tim", ispričao je Martin.

Napadnut jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu

Podsetimo, incident se dogodio i tokom skupa "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu u petak, kada je jedan od gostiju kafića u Zmaj Jovinoj gađao okupljene građane kriglom, zamalo pogodivši jednog dečaka.

Iz "Jdan od pet miliona" pozivaju nadležne da hitno reaguju na ovakve napade, kojima se, kako kažu, daje legitimitet za svaki naredni napad protiv neistomišljenika.

"Napad na Filipa Martina je dokaz da se trenutna vlast protiv neistomišljika u Srbiji bori isključivo nasiljem. Podsećamo da je upravo napad na Borka Stefanovića bio povod za početak protesta #stopkrvavimkosuljama, ali i da se taj manir vlasti nastavio napadima na mnoge organizatore protesta na lokalu kao što su Strahinja Ćirić iz Negotina, Milan Blagojević iz Žitorađa, dr Marko Radulović iz Majdanpeka, Vladimir Petković – Zigi iz Zaječara, kao i na novinara portala Žig Milana Jovanovića", poručuju iz "Jedan od pet miliona".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?