Napadnut novosadski radijski voditelj Daško Milinović

11:04:00 16.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Radijski voditelj Daška Milinovića napadnut je jutros, oko 6:45 časova, u Ulici vojvode Knićanina, prilikom odlaska na posao. Njega su dvojica maskiranih napadača tukla metalnom šipkom, nakon što su mu našpricali suzavac u oči. Milinović je posle toga u pratnji kolege Mladena Urdarevića otišao u Urgentni centar. Novosadska policija intenzivno traga za dvojicom napadača.

Napadnut novosadski radijski voditelj Daško Milinović


- Napali su me jadnici, dvojica mladih neutreniranih fašista koji su me čekali. Jedan od njih me je poprskao suzavcem, preporučio bih im da za sledeći put kupe bolji suzavac. Krvarim iz ruke, šipka im nije bila lošeg kvaliteta – kazao je Milinović tokom emisije „Alarm sa Daškom i Mlađom“, dodavši da se napad dogodio u blizini Osnovne škole „Vasa Stajić“.

On navodi i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju, dodajući da bi mogao da ih prepozna.

Njegov kolega Mladen Mlađa Urdarević za 021.rs je rekao da je jutrošnji događaj zapravo pravi pokazatelj u kakvoj državi živimo.

- Njega su prvo poprskali suzavcem, zatim su pokušali da ga udare šipkom u glavu, te je on štiteći lice postavio ruku koja je sada povređena i iz koje krvari. Ovo je način da se slobodnomisleći čovek spreči da kaže ono što misli. U pitanju je očigledan i organizovani napad na njega - kaže Urdarević.

U Kliničkom centru Vojvodine su za RTV rekli da je jutros u tu zdravstvenu ustanovu primljen pacijent M. D. 1980. godište sa lakim telesnim povredama leve podlaktice. Posle hitne, blagovremene, kompletne dijagnostike, lekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja, van životne opasnosti otpušten na kućno lečenje.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, policija je uzela izjavu od povređenog novinara. O svemu je obavešten i dežurni tužilac i sada se radi na pronalaženju počinilaca. Osnovno javno tužilaštvo je za sada kvalifikovalo delo kao krivično delo nanošenja lakih telesnih povreda.

NDNV: Hitno uhapsiti napadače

Nezavisno udruženje novinara Vojvodine zahteva da se hitno rasvetli slučaj napada na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića i da se privedu pravdi počinioci tog opasnog fizičkog napada.

- NDNV zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva, te da što pre uhapse napadače i da ih procesuiraju u skladu sa zakonom. Ovo je još jedan incident u veoma kratkom vremenskom periodu u kom su direktno napadnuti novinari. Varvarski napadi pokazuju koliko je danas ozbiljno ugrožena fizička sigurnost novinara i medijskih radnika u Srbiji, a o čemu smo zajedno sa ostalim novinarskim i medijskim udruženjima svakodnevno obaveštavali javnost - navodi NDNV.

Ovo novinarsko udruženje je dodalo da je današnji fizički napad direktna posledica nedelovanja državnih organa, koji napade na novinare ne rešavaju ili odugovlače slučajeve.


Izvor: novisad.com, 021.rs, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?