Napadnut vozač GSP

19:02:00 13.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Vozač Gradskog saobraćajnoj preduzeća „Novi Sad“ napadnut je u nedelju, 10. februara, u autobusu ispred Železničke stanice. Napad se dogodio oko 14 časova, na stajalištu linije 56, a napadači su vozaču, u pokušaju da mu otmu pazar, naneli lakše telesne povrede.

Napadnut vozač GSP


U GSP za navode da je napadnuti vozač uzoran radnik, te da je alarmantno što se napad dogodio dok je on bio na svom radnom mestu.

- Srećom u momentu napada u vozilu nije bilo putnika, a policija je vrlo brzo izašla na lice mesta i uhapsila jednog napadača - navode za 021.rs u GSP.

Tokom prošle godine zabeležena su četiri fizička napada na vozače autobusa i 22 slučaja nanošenja štete napadom na autobuse gradskog prevoznika. Kao drastičniji slučajevi koji su se dogodili u proteklom periodu, u GSP-u navode napade na vozače i kontrolore i nanošenje povreda, zbog toga što su od putnika tražili da plate karte, a, kako kažu, bilo je i primera da vozač bude napadnut bez ikakvog povoda.

- Još jednom ističemo da su napadi na vozače ujedno napadi i na putnike koji se nalaze u autobusu, a napadi na vozila su napadi na imovinu svih građana Novog Sada. Radno mesto vozača je izuzetno teško, odgovorno i svi moramo da budemo svesni da je ugrožavanje njihove bezbednosti ugrožavanje i ostalih putnika i učesnika u saobraćaju – ističu u GSP-u.

Predstavnici sindikata u GSP prethodnih godina su upozoravali da godišnje nekoliko vozača bude povređeno u napadima, pa su apelovali na nadležne da im pomognu kako bi se osećali sigurnije na poslu. Između ostalog, tražili su i dobijanje statusa službenog lica.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?