"Napalo" je poštansko sanduče, pa dobila na sudu

09:10:00 12.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanka Jasmina V. dobila je spor protiv "Pošte Srbije", koju je tužila jer se povredila kada je glavom udarila u poštansko sanduče.

Osnovni sud u Novom Sadu ocenio je da je ova metalna kutija, dimenzija 30 puta 40 centimetara, koja više decenija stoji na istom stubu prilaznih stepenica DDOR zgrade, na uglu Fruškogorske i Ulice narodnog fronta u Novom Sadu „nanela fizičku bol i izazvala strah visokog intenziteta” kod četrdesettrogodišnje Novosađanke.

"Napalo" je poštansko sanduče, pa dobila na sudu

U sudskim dokumentima je navedeno da je Jasmina krenula do bankomata, koji je na vrhu pomenutih stepenica, u međuvremenu je razgovarala sa prijateljicom, a kada je ponovo pošla udarila je glavom u metalno sanduče, postavljeno na visini oko 160 do 170 centimetara. Izgubila je ravnotežu i pala. Lekari su joj u Kliničkom centru Vojvodine konstatovali lakše povrede, ušili posekotinu, odredili terapiju i pustili na kućno lečenje.

Međutim, Jasmina je odlučila da tuži "Poštu Srbije".

Pred sudom je govorila o strahu i bolu koje je pretrpela, a Osnovni sud u Novom Sadu je ocenio da je njen iskaz jasan, logičan, ubedljiv, potpuno u skladu sa dokazima, a „odgovara i životnom toku događaja”.

Veštačenjem je utvrđeno da je Jasmina "pretrpela primarni strah visokog intenziteta", odnosno imala je subjektivni doživljaj traumatske situacije, koji traje duže od samog trenutka povređivanja. Uz to je, kako je utvrđeno, ostao pozni strah, koji je slabijeg intenziteta u odnosu na primarni i predstavlja strah od ponovnog povređivanja.

Sud takođe smatra da je Jasmina 30 odsto sama kriva za ovu nezgodu, jer se "kretala pognute glave i žureći, što je uticalo na pažnju".

Odbrana je tokom postupka isticala da poštansko sanduče „po svojoj prirodi i nameni nije u prilici da zadaje udarce, kao i da se nalazi na mestu koje je za to predviđeno – i to više decenija”.

Epilog ovog nesvakidašnjeg sudskog spora je prvostepena presuda u korist Novosađanke i eventualni „bonus” od 98.000 dinara na njenom računu na štetu „Pošta Srbije”, ukoliko drugostepeni sud potvrdi ovu presudu.

Izvor: Politika


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?