Napravio Noleta od kamenčića

19:09:00 07.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanin Isak Građin (63) napravio je portret Novaka Đokovića od kamena iz šljunka koji se sastoji od tačno 18.000 kamenčića. Građin je ispričao za Blic da su mu bila potrebna čak četiri meseca da ga završi, a Novakov portret zauzima četiri kvadratna metra. Za izradu je ovaj neobični umetnik koristio kamenčiće manje od dva centimetra u prečniku.

Napravio Noleta od kamenčića

foto: Nenad Mihajlović, Blic

Građin se u penziji posvetio umetnosti i vatreni je navijač najboljeg svetskog tenisera, što mu je bilo dovoljno da se odluči na ovakav poduhvat. Kako nije u pitnaju lomljeni kamen, potrebni su mu bili dani da uklopi nijanse i nađe kamenčiće koje mu trebaju. Ipak, izrada mozaika teškog više od 100 kilograma i dimenzija dva puta dva metra zbog slavnog tenisera, nije ga koštala ništa. Kada su u šljunkari čuli za šta mu treba, dozvolili su mu da doveze kamion i uzme šta mu i koliko treba.

- Voleo bih da ga poklonim Đokoviću i da ga on negde izloži. Novak ima i bogatih fanova, pa bi mogao i da ga proda na aukciji i tim novcem pomogne ljudima preko svoje fondacije - ističe svoju želju ovaj penzioner.

Inače, ovo nije prvo neobično delo našeg sugrađanina. Za koncert Gorana Bregovića napravio je mozaik od 10.000 dugmadi i poklonio mu. To je postalo i deo scenografije na koncertu. Do penzije je radio u NIS-u, a pred odlazak je naslikao uljem na platnu ruskog predsednika Vladimira Putina. Sliku je poklonio direktoru NIS-a Kirilu Kravčenku, koji je taj portret poslao u Rusiju.

Izvor: Blic

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?