Napreduju radovi na uređenju Pozorišnog trga i Uspenske ulice

09:07:00 17.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U toku su radovi na uređenju gradskog jezgra, koji u prvoj fazi realizacije, obuhvataju Pozorišni trg, Uspensku ulicu i deo prolaza između Srpskog narodnog pozorišta i TC „Apolo“. Radovi vredni 378 miliona dinara su započeti u martu ove godine i biće okončani, prema Ugovorom predviđenom roku, do 25. novembra.

Napreduju radovi na uređenju Pozorišnog trga i Uspenske ulice

Foto: Grad Novi Sad



Od Uspenske crkve do SNP-a trenutno se izvode radovi na popločavanju granitnim pločama. Završeni su betonski radovi u okviru izrade kontinualnih klupa koje se oblažu tikovinom u Uspenskoj ulici i delu platoa ispred SNP-a. Završeno je i betoniranje autobuske niše, dok će svako autobusko stajalište sadržati interaktivne informacione panele.

Na samom Pozorišnom trgu, odnosno platou ispred SNP-a u toku su završni radovi na izgradnji fontane koja je osmišljena kao kompleks vodenih površina. U ovoj zoni su u toku betonski radovi na izradi česme kao i ugradnja žardinjera i elemenata sadnih jama. Planirano je da se zasadi 25 novih stabala i 708 komada žbunastih biljaka. Od ukupno 8.110m² površine koja se sada rekonstruiše, zelenilo će zauzimati trećinu, tačnije 2.714m².

Poseban pečat ovom prostoru daće i „Memorijalna traka“ koja će predstavljati uspomenu na nekadašnju malu Jevrejsku ulicu, koja je ovde postojala do 70-godina prošlog veka. U planu je i rekonstrukcija dekorativnog osvetljenja SNP-a i rasvete nadstrešnice glavnog ulaza SNP-a, kao i radovi na parternom uređenju oko Hrama Uspenja Gospodnjeg.

Rekonstrukciju fasade i dekorativnog osvetljenja SNP-a finansira Pokrajinska vlada, dok Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada finansira parterno uređenje i postavljanje ograde oko Uspenske crkve.

U toku je izrada tehničke dokumentacije za uređenje preostalog dela gradskog jezgra Novog Sada, ugovorene vrednosti 22,4 miliona dinara. Završena je izrada projekta za prvu fazu, a u toku je projektovanje druge, treće i četvrte faze.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?