Narednih dana sunčano i vrelo, zahlađenje krajem nedelje

20:07:00 03.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Toplotni i temperaturni rekordi oboreni su proteklih dana ne samo u Srbiji, već i u mnogim evropskim državama.

- Krajem nedelje izaći ćemo iz ovog dugog toplotnog talasa kada nas očekuje i pad temperature - kaže za RTS klimatolog Vladimir Đurđević.

Narednih dana sunčano i vrelo, zahlađenje krajem nedelje


Sutra nas u Novom Sadu očekuje sunčano i vrelo. Duvaće slab, uglavnom severni vetar. Minimalna temperatura 20, maksimalna dnevna 36 stepeni.

Na snazi će, u ponedeljak i utorak, biti narandžasti meteoalarm.

U utorak veoma toplo i pretežno sunčano vreme. Temperatura će biti nešto niža u odnosu na ponedeljak i kretaće se od 19 do 34 stepena.

Prilivom hladnijeg vazduha iz srednje Evrope, koji se očekuje u toku noći između utorka i srede, dolazi nam promenljivo oblačno i sparno vreme, tako da je moguća pojava kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom. Vetar slab i umeren severozapadni. Minimalna temperatura 19, maksimalna dnevna 30 stepeni.

Osveženje u pravom smislu te reči, koje će oboriti temperaturu i za više od 10 stepeni, očekuje se u petak i za dane vikenda. U petak nas očekuju lokalni pljuskovi u popodnevnim časovima. Jutarnja temperatura 16, maksimalna dnevna 26 stepeni.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?