Narednih meseci rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza duž Futoškog puta

12:09:00 27.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Radnici „Put investa“ u narednim narednim mesecima rekonstruisaće staze a Futoškom putu.

Narednih meseci rekonstrukcija pešačkih i biciklističkih staza duž Futoškog puta


Kako piše 021.rs, ova firma prvo je dobila posao rekonstrukcije oko 9,5 kilometara biciklističke i pešačke staze na delu Futoškog puta, od Hajduk Veljkove ulice do Bulevara patrijarha Pavla, a sada je odlučeno da će oni raditi još jednu deonicu. Reč je o deonici od Hajduk Veljkove do Antona Čehova, koja je deo veće etape planirane za rekonstrukciju u toku naredne godine.

Krajnji cilj je da se rekonstruišu kompletne staze duž Futoške ulice i Futoškog puta, koje su u katastrofalnom stanju.

„Put invest“ je bio jedini ponuđač na upravo okončanom tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, s ponuđenom cenom tek nešto nižom od procene gradskih urbanista. Zajedno sa geodetima iz firme „Teston Geosystems“ imaće osam meseci da završe posao vredan 59,4 miliona dinara sa PDV.

Ceo projekat za nove pešačke i biciklističke staze duž Futoške ulice i Futoškog puta podrazumeva proširenje biciklističkih staza na širinu od dva metra, što će omogućiti brži i bezbedniji protok biciklista u oba smera. I pešačke i biciklističke staze biće pomerene dalje od korenovog sistema stabala duž cele ulice, a nije planirana seča nijednog stabla.

Duž deonice urediće se parking za vozila i bicikliste, biće postavljene klupe, uređeno zelenilo i postavljene pojedine pijacete (manji trgovi, u planu u Braće Ribnikar). Za pešačke staze koristiće se behaton ploče u beloj, sivoj i žutoj boji, kolski prilazi biće asfaltirani, a biciklističke staze biće obojene u asfalt crvenu na pojedinim deonicama.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?