Narodna kuhinja Crvenog krsta u Novom Sadu pripremi 600 obroka dnevno

19:01:00 06.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Ukupno 600 korisnika Narodne kuhinje u Novom Sadu svakodnevno dobije obrok, na dva punkta u gradu - u Klubu penzionera „Olga Petrov“ na Futoškom putu i na punktu Crvenog krsta u Futoškoj ulici. Korisnicima socijalne pomoći koji žive u prigradskim naseljima mesečno se deli 800 lanč paketa.

Narodna kuhinja Crvenog krsta u Novom Sadu pripremi 600 obroka dnevno

foto: Grad Novi Sad

- Naravno, bez podrške Gradske organizacije Crvenog krsta i njihovog tima volontera sve ovo ne bi bilo ostvarivo. Ovi mladi humani ljudi, kao i profesionalno zaposleni, pokazali su veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost posebno u periodu od početka pandemijske krize, u kom Narodna kuhinja Crvenog krsta Novog Sada nije prekidala sa radom - rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac prilikom današnjeg obilaska Narodne kuhinje.

Prema njegovim rečima, ove godine će za rad Narodne kuhinje iz budžeta Grada Novog Sada biti izdvojeno 45,1 milion dinara, što je 24 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Sekretar Crvenog krsta grada Novog Sada Dragan Lazić je naglasio da je u toku 2022. godine Crveni krst Novog Sada podelio 154.800 kuvanih obroka svojim korisnicima.

- Posebnost programa Narodne kuhinje Crvenog krsta je i „Kuhinja na točkovima“, odnosno svakog radnog dana dostavljamo kuvane obroke na 30 adresa za korisnike koji su bolesni i nisu u mogućnosti da dođu do mesta za podelu - rekao je Lazić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1012.3 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?