Nastavak izgradnje Žeželjevog mosta

13:05:00 28.05.2015, Komentara: 0

Sledeće sedmice trebalo bi da bude uplaćen novac izvođačima radova na Žeželjevom mostu, kako bi gradnja bila nastavljena, izjavio je Miroslav Stojčić, generalni direktor "Železnica Srbije".

Nastavak izgradnje Žeželjevog mostaFoto: YouTube PrintScreen

- Očekujemo da početkom iduće nedelje budu prebačena sredstva kako je to predviđeno, da se dostavi dinamika radova, da nadzorne službe obave pregled i da počne realizacija, kako je dogovoreno - rekao je Stojčić. On je napomenuo da se ne može dozvoliti da radovi stoje, jer je svaki dan čekanja veliki trošak.

Direktor "Železnica Srbije", koje su inače investitor izgradnje Žeželjevog mosta, dodao je i da će nastojati da bude formiran tim koji će, od samog početka nastavka radova, pratiti izgradnju.

Predstavnici "Železnica Srbije", AP Vojvodine i izvođača radova potpisali su 19. maja aneks ugovora koji predviđa dodatnih tri miliona evra i rok od 17 meseci za završetak izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava.

Ukupna vrednost radova na tom novom mostu sad iznosi oko 49 miliona evra, a taj projekat finansira se novcem EU, AP Vojvodine i Grada Novog Sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?