Nastavak suđenja za pokušaj ubistva novosadskog policajca

11:06:00 26.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Pregledom snimaka video-nadzora, nastavljeno je suđenje Milanu Aleksiću (33) iz Prokuplja, Gaji Saviću (32) iz Valjeva i Dejanu Kostadinovskom (39), državljaninu Srbije i Makedonije, optuženima za pokušaj teškog ubistva novosadskog policajca A. A.

Optuženi Gaja Savić i Dejan Kostadinovski napali su policajca A. A. dok je obavljao svoju dužnost, 8. jula 2013. godine, u Ulici Save Kovačevića ispred ulaza 23, a prvookrivljeni Milan Aleksić pokušao je i da ga ubije.

Nastavak suđenja za pokušaj ubistva novosadskog policajcaFoto: ns.os.sud.rs

Optuženi su policijskom službeniku, koji je došao je zbog dojave građana da se u blizini obližnje trafike nalaze tri sumnjive osobe, pritrčali dok je osmatrao okolinu, a pri tome, Milan Aleksić je neovlašćeno nosio pištolj. Oni su mu tada vikali da legne dole, na šta je policajac podigao ruke uvis, da bi ga odmah zatim Kostadinovski udario rukom u vrat, usled čega je pripadnik MUP-a pao, a potom mu je ovaj izvadio službeni pištolj u kojem je bilo 15 metaka, kao i ključeve službenog skutera.

Posle toga su ga udarali nogama po telu. Zatim je Aleksić stao iznad policajca i ispalio hitac prema njegovoj glavi, ali ga je promašio. Potom su sva trojica okrivljenih zadala policajcu više udaraca nogama po vratu i telu, nanevši mu pri tome lake telesne povrede, dodaje se u optužnici.

Trojica optuženih su pobegli pored vrtića "Čuperak". Prilikom bekstva, jedan od njih je odbacio fantomku, koja je nađena u blizini obdaništa.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. oktobar, kad je planirano saslušanje veštaka sudske medicine i balistike, a moguće je i da će se tada završiti dokazni postupak, pa bi odmah potom usledilo izlaganje završnih reči.



Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 5 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?