Nastavlja se izgradnja biciklističke staze do Begeča

10:10:00 06.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja drugog dela biciklističke staze Novi Sad-Begeč počinje u ponedeljak, 8. oktobra, a izvođač radova biće "Put-invest".

Nastavlja se izgradnja biciklističke staze do Begeča

U prvoj fazi, koja je realizovana 2017. godine, izvedeni su radovi od Dunavske ulice u Futogu do izlaska iz Futoga prema Begeču i to u dužini od 1727m. Ovu investiciju, vrednu 20 miliona dinara, finansirala je Republika Srbija.

Sada će biti realizovana izgradnja druge faze biciklističke staze, na deonici od izlaska iz Futoga do Obalske ulice u Begeču, u dužini od 4548m. Deonica Novi Sad–Begeč je manjim delom trasirana kroz urbanu zonu, dok najvećim delom, u dužini od oko 23 km, trasa vodi po kruni odbrambenog nasipa od Dunava.

Ovu investiciju zajednički finansiraju Republika Srbija i Grad Novi Sad. Ugovorena vrednost je 69,1 miliona dinara, a rok za završetak je 150 kalendarskih dana.

Biciklistička staza Novi Sad-Begeč pripada jednom od tri koridora koji prolaze kroz Srbiju, koridoru Euro Velo 6, od Antlantika do Crnog mora. Biciklistički koridor Euro Velo 6, u Srbiji poznatiji kao "Dunavska ruta", kroz našu zemlju se proteže u dužini od 665 km.

Ilustracija: MoBikeFed / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?