Nastavljeno smanjenje broja obolelih od koronavirusa u Vojvodini

17:04:00 23.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Trend smanjenja broja zaraženih Covid 19 infekcijom u AP Vojvodini se nastavlja, pa se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu trenutno se leči 77, a u Opštoj bolnici u Pančevu 129 pacijenata obolelih od te infekcije. Od toga, u KCV se na mehaničkoj ventilaciji nalazi devet, a u pančevačkoj bolnici jedan pacijent.

Nastavljeno smanjenje broja obolelih od koronavirusa u Vojvodini


U privremenoj izolacionoj bolnici u hali jedan „Novosadskog sajma“, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 117, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 41 pacijent.

Uprkos višednevnom kontinuiranom padu broja obolelih od Covid 19 infekcije, na građane se apeluje da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.


Trend pada broja obolelih rezultat mera


Pokrajinski sekretar Zoran Gojković izjavio je da je do trenda pada broja obolelih u Srbiji došlo zbog svega što je do sada urađeno, a pre svega zbog mera i aktivnog učešća zdravstvenog sektora u lečenju obolelih.

- Što se tiče situacije u Vojvodini, ona je epidemiološki zadovoljavajuća već sedam dana, pošto imamo konstantan pad broja obolelih i izrazito povećanje broja onih koji su ozdravili od koronavirusa - rekao je Gojković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?