Nastavljeno suđenje Goranu Davidoviću

19:02:00 27.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Glavni pretres protiv okrivljenih Gorana Davidovića i Nedeljka Pešića nastavljen je danas pred Višim sudom u Novom Sadu.

Nastavljeno suđenje Goranu Davidoviću

Oni su okrivljeni za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kada su 2007. godine ispred Doma vojske, kao pripadnici zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, napali učesnike antifašističke šetnje.

U Vušem sudu kažu da je nastavljeno sprovođenje dokaznog postupka saslušanjem tri svedoka koja su se odazvala pozivu suda, i njihovo saslušanje je dovršeno.

"Na glavni pretres pristupili su zamenik VJT Novi Sad Zoran Jakovljević, branilac prvooptuženog advokat Jovičić Branibor po službenoj dužnosti, drugooptuženi Pešić Nedeljko, branilac drugooptuženog Stanislav Jocković, oštećeni Stevanović Ivan, sa svojim punomoćnikom", navodi se u saopštenju Višeg suda.

Oni dodaju da je sledeće ročište zakazano za 8. maj, na kome će se "nastaviti izvođenje dokaznog postupka reprodukcijom video zapisa i saslušanjem preostalih svedoka".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?