Nastavljeno suđenje za ubistvo Aleksandra Roganovića (21)

10:04:00 25.04.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Suđenje za ubistvo Aleksandra Roganovića (21) iz Veternika nastavljeno je juče pod pojačanim obezbeđenjem, u velikoj sali novosadskog Višeg suda. Za to ubistvo, počinjeno 18. septembra 2015. godine u sačekuši ispred Roganovićeve kuće, optužen je njegov vršnjak Milivoj Vučković.

Nastavljeno suđenje za ubistvo Aleksandra Roganovića (21)

Drugookrivljenom Jovanu Perišiću (22), kome se stavljaju na teret pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja, sudi se u odsustvu jer je u bekstvu i za njim je raspisana crvena poternica. Neki mediji su spekulisali o tome da je on bar u jednom periodu posle zločina, bio na Kosovu i Metohiji.

Rođena sestra optuženog Vučkovića iskoristila je svoje zakonsko pravo da, kao privilegovani svedok, ne odgovara na pitanja pred velikim većem kojem predsedava sudija Borivoj Pap.

Nemanja I. izjavio je da je za Roganovićevo ubistvo saznao preko interneta. Tog dana je, kako je kazao, s društvom bio u jednom kafiću u Kosovskoj Mitrovici, a njim je bio i Vučković. Inače, na početku suđenja, Vučković je pred krivičnim većem naveo da ne priznaje da je ubio Roganovića i osporio je optužnicu. Prema njegovim rečima, u vreme kada je Roganović ubijen, bio je u Kosovskoj Mitrovici, gde je otišao 14. septembra jer ga je policija tražila, ali zbog toga što je nedelju dana pre toga osumnjičen da je izazvao opštu opasnost ispred kladionice i falsifikovao novac.

Nastavak suđenja je zakazan za 26. maj, kada se planira iznošenje završnih reči.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.8 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?