Nastavljeno tretiranje drveća specijalnim mešavinama insekticida i fungicida

20:03:00 27.03.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Drveće na Bulevaru oslobođenja, u Jevrejskoj, duž Futoške i Futoškog puta biće tretirano danas i sutra specijalnim mešavinama insekticida i fungicida.

Nastavljeno tretiranje drveća specijalnim mešavinama insekticida i fungicida


U međuvremenu je, radi preventivnog suzbijanja biljnih bolesti i štetočina na svim vrstama drveća i žbunja, tretirano 1.762 stabla drveća i 10.200 kvadrata žbunja i šiblja.

Leđnim atomizerima i onima sa traktora drveće je tretirano na trgu Ferenca Fehera, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na trgu Neznanog junaka, oko zgrade DTD-a, na Štrandu, Sentandrejskom putu, Detelinari, Slaviji, Novom naselju, Bulevaru Oslobođenja, Jevrejskoj ulici i na trgu kod Železničke stanice.

- Tretiranje drveća i žbunja plavim i crvenim uljem trajaće do 1. aprila. Tada prelazimo na novu meru nege drveća. Sa drveća na kom su primećeni, odstranjivaćemo gljive truležnice i trulež. Nakon toga drveće ćemo premazivati insekticidima i fungicidima i zatvarati specijalnim pur penama, kako bismo sprečili dalje širenje truleži i narušavanje zdravlja drveća - kaže direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić.



Foto: JKP "Gradsko zelenilo"


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?