Nastavnik u Kovilju osumnjičen za polno uznemiravanje

13:12:00 17.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je podnošenje krivične prijave u redovnom postupku protiv nastavnika u Osnovnoj školi „Laza Kostić“ u Kovilju zbog sumnje da je polno uznemiravao nekoliko učenica.

Nastavnik u Kovilju osumnjičen za polno uznemiravanje

Foto: http://lkostic.edu.rs/



Prema nezvaničnim informacijama, njega su neke od učenica optužile za polno uznemiravanje, a za sada je, u policiji, povodom toga, izjavu dala jedna devojčica u pratnji roditelja i predstavnika Centra za socijalni rad.

U Osnovnom javnom tužilaštvu su potvrdili za medije da je policija po njihovom nalogu prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka i da je slučaj od 15. decembra kvalifikovan kao polno uznemiravanje, te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku.

- Nakon što bude sačinjena, krivična prijava će biti dostavljena ovom tužilaštvu - kažu za “Dnevnik” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Direktorka škole Biljana Radović, rekla je za „Novosti“ da postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika informatike prema učenicima.

- Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Zbog zaštite interesa maloletnih lica i postupka koji je u toku, nije moguće iznošenje više informacija o događaju - rekli su u toj koviljskoj osmoletki.

U školi je obavljen i inspekcijski nadzor, a iz Školske uprave za „Blic“ potvrđuju da je nastavnik privremeno udaljen sa mesta do okončanja disciplinskog postupka.




Izvor: Dnevnik, Novosti, Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.1 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?