Nastavu u školama prati 98 odsto novosadske dece

19:09:00 01.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Sve škole u gradu počele su danas da rade po planu, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je kazao i da se čak 98 odsto roditelja opredelilo za to da njihova deca nastavu prate u školama.

Nastavu u školama prati 98 odsto novosadske dece


- Nošenje maski je postalo naša svakodnevica. Grad je i ove godine obezbedio svim đacima prvacima komplet udžbenike, za one kategorije učenika kojima to ne obezeđuje Ministarstvo. Kupljeno je čak 3.800 kompleta, sa još dve publikacije. Za to je izdvojeno 28 miliona dinara. Zahvaljujući donatorima obezbedili smo i po dve platnene maske i dezinfekciono sredstvo za sve đake od prvog do četvrtog razreda svih škola u Novom Sadu a vrednost donirane robe je oko 2,5 miliona dinara – rekao je Vučević.

On je danas sa nedavno izabranom predsednicom Skupštine Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović posetio Osnovnu školu „Miroslav Antić“ u Futogu, povodom početka nove školske godine. Oni su uručili komplete besplatnih udžbenika koje Grad obezbeđuje.

Ova škola je školsku godinu dočekala „u novom ruhu“ i uz novoizgrađene terene, u čiju je obnovu i izgradnju iz gradskog budžeta protekle četiri godine uloženo gotovo 80 miliona dinara. Vučević je najavio nastavak radova u toj futoškoj školi, u okviru kojih će biti obnovljeni sanitarni čvorovi, unutrašnje instalacije i atletska staza.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?