Nastupom folkloraša obeležen Svetski dan srpskog kola

17:11:00 05.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Svetski dan srpskog kola koji je Unesko ustanovio zaštitivši srpsko kolo kao nematerijalno kulturno nasleđe, obeležen je nastupom folkloraša na Studentskom trgu Univerziteta u Novom Sadu.

Nastupom folkloraša obeležen Svetski dan srpskog kola

Foto: Grad Novi Sad


Sa ciljem da se promoviše kolo kao kulturna baština, manifestaciju su organizovali Studentski centar Novog Sada, Folklorni ansambl „Vila“ i SKUD „Železničar“, a pored članova kulturno-umetničkih udruženja događaju su prisustvovali studenti Novosadskog univerziteta i građani koji su se igrom uključili u obeležavanje ovog datuma.

Pozdravljajući prisutne zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac naglasio je da je negovanje različitosti i kulturno-istorijskog nasleđa, u saradnji sa celokupnom društvenom zajednicom, jedna od osnovnih karakteristika Novog Sada, kao Evropske prestonica kulture.

U okviru obeležavanja Svetskog dana srpskog kola održava se i Festival zlatnih ansambala Srbije, tokom kojeg će biti nagrađena najuspešnija folklorna udruženja i pojedinci.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?