Nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra danas počinje Nomus u Sinagogi

12:10:00 21.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Međunarodni festival umetničke muzike „Nomus 2021“ počinje danas nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra u Sinagogi. Orkestrom diriguje Aleksandar Marković, a solista na violini je Roman Simović.

Nastupom Vojvođanskog simfonijskog orkestra danas počinje Nomus u Sinagogi


Događaj počinje u 20 časova koncertom za violinu i orkestar br. 1 u D-duru Sergeja Prokofjeva, nakon čega će biti izveden Štrausov „Život junaka“.

Maestro Aleksandar Marković raspolaže širokim simfonijskim i operskim repertoarom u stilskom opsegu od klasicističkih i romantičarskih, pa do najsavremenijh kompozicija. Vrhunska dostignuća postigao je kao muzički direktor Opere „North“ u Lidsu i Filharmonije iz Brna i kao šef-dirigent operskog ansambla Tirolskog državnog teatra u Insbruku. Od sezone 2021/2022. maestro Marković je šef-dirigent našeg Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Roman Simović jedan je od najboljih violinista današnjice čije interpetacije oblikuju izuzetna muzikalnost i briljantna virtuoznost. Njegova solo karijera je u neprekidnom usponu. Sarađuje s najvećim imenima svetske scene među kojima su Leonidas Kavakos, Evgenije Kisin, Judža Vang, Miša Majski, Itamar Golan, Julijan Rahlin, Vadim Rijepin, Šlomo Minc, Gotje Kapison, Žanin Jansen, Simon Trpčevski. Radi kao gost-profesor na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu i redovno drži majstorske radionice širom Evrope i sveta.

Ulaznica za ovaj koncert je ostalo vrlo malo i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 8 do 14 časova, kao i na dan koncerta od 18 časova do početka programa u holu Sinagoge.

Nomus će trajati do 28. oktobra, a sve informacije oko ulaznica i programa možete pogledati OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?