Naučite zašto je čitanje važno i kako to raditi sa detetom

17:02:00 10.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Sledeće nedelje, u okviru aktivnosti Inicijative „Novi Sad čita deci“, biće održano predavanje za roditelje o ritualima čitanja u kući i aktivnost za velike i male „Put u pričograd“.

Naučite zašto je čitanje važno i kako to raditi sa detetom


U ponedeljak, 12. februara, u 17 sati u vrtiću „Vilenjak“ Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ (Radnička ulica), biće održano predavanje za roditelje na temu „Rituali čitanja u kući (kako, kada i zašto čitamo sa detetom)“. Sa roditeljima će na ovu temu govoriti prof. dr Ivana Mihić sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Ulaz je besplatan, a na radionicu mogu doći svi zainteresovani roditelji.

U utorak, u 18 sati u prostorijama Play centra (ulica Banović Strahinje 18/241) biće održana aktivnost za roditelje i decu „Put u pričograd“. Na ovom druženju roditelji i deca će saznati o tome kako se sve može igrati na temu pročitanih priča.

Druženje organizuju i vode Katarina Majkić (pedagog i praktičar terapije igrom) i Tanja Rajačić (vaspitač). Poziv je upućen predškolcima i njihovim roditeljima.

Ulaz je besplatan, a broj mesta ograničen, pa zainteresovani roditelji treba da se prijave na broj telefona 063-804-22-55 ili da pošalju prijavu na sledeće mail adrese: rajacict@gmail.com ili playcentar.ns@gmail.com.

Inicijativa „Novi Sad čita deci“ ima za cilj da kroz niz aktivnosti podigne svest o značaju čitanja (pogotovo na ranom uzrastu), kao i da kroz različite aktivnosti načini čitanje dostupnim deci bez obzira na to gde žive i borave, a informacije o tome zašto je čitanje sa detetom važno, kako se biraju knjige i kako se deca uključuju u aktivnosti čitanja - načini pristupačnim i razumljivim za roditelje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
14°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1004.4 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?