Naučnice s PMF na "Noći istraživača" u Briselu

12:08:00 18.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Marija Lesjak, Sanja Dožić i Jovana Francuz, doktori nauka sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine na PMF-u, predstaviće evropskoj publici u Briselu svoju zanimljivu naučnu postavku pod nazivom „Prozori budućnosti".

Na ovoj velikoj svečanosti, "Noć istraživača" će u ovom belgijskom gradu 23. septembra proslaviti svoj desetogodišnji jubilej, i tu će se okupiti učesnici “Noći istraživača” iz cele Evrope, koji će prikazati svoje najzanimljivije naučne eksperimente i projekte, a sve pod sloganom "Ta divna nauka".

Naučnice s PMF na "Noći istraživača" u Briselu

Podsetimo, Marija Lesjak i Sanja Dožić postale su miljenice publike nakon serijala na RTV-u "Kad zazvoni” gde su, u okviru svoje radionice “Naučna kuhinja”, na vrlo originalan način otkrivale tajne hemijskih nauka.

Inače, šesta manifestacija "Noć istraživača" održaće se u petak, 25. septembra, od 16 do 23 sata, u 10 gradova Srbije, a u Novom Sadu će program biti organizovan tržnom centru BIG, navodi se u saopštenju Prirodno-matematičkog fakulteta.

Manifestacija “Noć istraživača” se održava svake godine širom Evrope i predstavlja javni događaj koji se istovremeno organizuje u čak 300 gradova poslednjeg petka u septembru. Cilj ovog događaja je da istraživače i istraživačke projekte prikaže široj publici. “Noć” finansira Evropska unija u okviru Marie Skłodowska-Curie - akcije, vodećeg programa Europske unije za trening i razvoj karijere istraživača.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?