Ne žele nove labudove u Dunavskom parku

09:10:00 16.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Grupa građana pokrenula je internet peticiju "Nećemo labudove u Dunavskom parku", nakon stradanja labudice Bise i dva labudića, a potom i najave "Gradskog zelenila" da će obezbediti novi par labudova.

Ovu peticiju za sada podržava 353 građana koji smatraju da su "iskreni ljubitelji prirode i životinja srećni da su te životinje u prirodnom okruženju i bezbedne".


Ne žele nove labudove u Dunavskom parku


- JKP Gradsko zelenilo, u pokušaju da dobije Novembarsku povelju, sad pokušava da popravi imidž i nabavi dva "nova" labuda, očajnim i tužnim građanima Novog Sada zbog gubitka Bise i njenih labudića! Ne bi trebalo zaboraviti sve tužne situacije koje su ljubitelji Dunavskog parka preživeli tokom prethodnih godina zbag "usisavanja" malih labudića prilikom ćišćenja jezera u Dunavskom parku, odstranjivanja krila labudićima od strane "proždrljive" kornjače... - piše u opisu ove peticije.

Pokretači peticije još dodaju da je JKP Gradsko zelenilo pokazalo da nije sposobno da se stara o živim bićima, pa zato zahtevaju da ne donose novi par labudova, koji bi, kako tvrde, bio izložen "velikom broju neprijatnosti i na kraju fizičkom uništenju".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
26°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 991.5 mb
Vetar: 4 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?