Nedelja mobilnosti: Sutra vožnja i učenje biciklističkih pravila i besplatna radionica o popravkama na biciklu

16:09:00 16.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Povodom Evropske nedelje mobilnosti sutra EU info point i Saobraćajna škola „Pinki“ organizuju edukativno-biciklističku vožnju „Vozimo sigurnije“, a Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) organizuju besplatnu radionicu posvećenu popravci na biciklima.

Nedelja mobilnosti: Sutra vožnja i učenje biciklističkih pravila i besplatna radionica o popravkama na biciklu


Ove aktivnosti se organizuju u sklopu obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, koja je počela danas i tokom koje se u Evropi tradicionalno organizuju različite aktivnosti posvećene promociji alternativnih vidova prevoza, smanjenju zagađenja životne sredine, održivom razvoju i dr.

Svi zainteresovani osnovci i roditelji moći će tokom edukativne vožnje „Vozimo sigurnije“ da nauče sve o biciklističkim pravilima u saobraćaju. Interaktivno predavanje počinje u 10 časova u Saobraćajnoj školi, u Šumadijskoj 12a, a nakon toga sledi biciklistička vožnja Kejom.

Svi zainteresovani treba da se prijave a to mogu učiniti OVDE.


Besplatna radionica posvećena popravci na biciklima biće održana sutra u prostorijama Novosadske biciklističke inicijative (NSBI), Vojvode Bojovića 5.

Za radionicu mogu da se prijave svi zainteresovani da od aktivista NSBI nauče osnovne tehnike popravke na biciklu, od zamene gume, štelovanja menjača i kočnica, do zamene sajli i drugih sitnih popravki koje možete da preduzmete bez odlaska u servis.

Druženje počinje u 17 časova, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja učesnika. Prijavite se putem formulara OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?