Nedim Sejdinović novi predsednik NDNV-a

14:04:00 23.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) danas je na redovnoj izbornoj skupštini za predsednika izabralo novosadskog novinara i književnika Nedima Sejdinovića.

Nedim Sejdinović novi predsednik NDNV-aNedim Sejdinović, foto: ndnv.org

Za predsednicu Izvršnog odbora NDNV-a izabrana je novinarka Radio-televizije Vojvodine Branka Dragović Savić, a članovi su glavna urednica portala Agrosmart Slađana Gluščević, novinar RTV-a Čaba Presburger, novinarka agencije Beta i O radija Maja Leđenac i dosadašnji predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić, koji je imenovan i za programskog urednika udruženja.

Gruhonjić, nastavnik na Odseku za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta i šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu, bio je predsednik NDNV-a u tri mandata, od 2004. godine.

Za generalnog sekretara udruženja imenovan je Duško Medić, a izvršni sekretar je Miloš Katić.

U Sud časti su izabrane novinarke Ranka Ivanoski, Gordana Perunović Fijat i Natalija Jakovljević, a u Savet NDNV-a novinarka Žužana Serenčeš, književnik Laslo Vegel, novinarka Branislava Opranović, novinski pisac Teofil Pančić i advokat Vladimir Beljanski.

Novi predsednik NDNV, Sejdinović, ocenio je da se medijski zakoni neprestano krše.

“Medijske reforme su doživele potpuni kolaps i mi sada, umesto državnih, imamo partijske medije”, rekao je Sejdinović na skupštini.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov rekao je da je NDNV udruženje koje je često na meti "dežurnih patriota". On je kazao i da u Srbiji "kao da živimo u onom filmu Dan mrmota, nikako da izađemo iz devedesetih".

Ljiljana Spasić iz pančevačke Građanske akcije smatra da NDNV daje ogroman doprinos boljem razumevanju na prostoru bivše Jugoslavije, suprotstavljajući se falsifikatorima istorije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?