Nedimu Sejdinoviću prete smrću zbog šale na Fejsbuku

11:04:00 15.04.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Nedim Sejdinović, predsednik "Nezavisnog društva novinara Vojvodine", dobio je desetine uvreda i pretnji nakon što je 12. aprila, na svom privatnom Fejsbuk profilu objavio fotografiju velike patke, simbola pokreta "Ne davimo Beograd", uz komentar "Srećan Veliki patak svima koji slave".

Nedimu Sejdinoviću prete smrću zbog šale na FejsbukuNedim Sejdinović, foto: ndnv.org

Iako tvrdi da je njegov post bio bezazlena šala, koja kako kaže, ne bi trebalo da uvredi nekoga, sudeći prema pretnjama koje je dobio mnogi ne misle tako.

"Srešćemo se prijatelju, mali je NS. Je*em li ti familiju autonomašku. Balija marš iz Srbije", bila je jedna od poruka, a između ostalih stiglo mu je i: "Čekaj samo da te vidim na protestu, naje*o si. Iskopaću ti oči…".

Uz mnoge pretnje, optužbe i uvrede, Sejdinoviću je rečeno da se sprada sa hrišćanskim praznikom i u porukama su ga nazivali "balijom", autonomašem", pa i "soroševcem".

Nedimu Sejdinoviću prete smrću zbog šale na Fejsbuku

Sejdinović je pretnje prijavio policiji i Tužilaštvu.

"Nažalost, pokazalo se da je policija veoma efikasna kada hoće da bude, kada je u pitanju vlast, a s druge strane kada su na meti novinari, ili neki protivnici vlasti, trebaju im meseci i godine da otkriju ljude koji prete, i to one koji prete sa svojih pravih profila", rekao je Sejdinović za Cenzolovku.

Ali, nakon prijave pretnje su se nastavile.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?