Neko nelegalno postavlja LED ekran na zaštićenoj zgradi

17:01:00 12.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Na zgradi Novosadske trgovačke omladine od juče je bez dozvole postavljena ogromna konstrukcija, namenjena za LED ekran ili bilbord.

Neko nelegalno postavlja LED ekran na zaštićenoj zgradi

Zato je danas ispred ove zgrade, na Bulevaru Mihalna Pupina 7, protestvovala grupa zaposlenih na radiju medijske kuće Radio-televizija Vojvodine, jer će buduća reklama, za šta god ona bila, zakloniti sve prozore slovačke redakcije.

Zaposleni na radiju bili su iznenađeni kada su juče videli radnike, kran i dizalicu, ali i zaštitnu traku, postavljenu do ulaza u apoteku u ovoj zgradi. Mislili su da će fasada ove zgrade, koja je pod zaštitom kao arhitektonsko delo Đorđa Tabakovića, biti obnovljena, ili da je po sredi postavljanje bilborda, koji je ranije stajao na samom vrhu zgrade.

Međutim, iz Zavoda za izgradnju grada, kasnije je potvrđeno da oni nisu izdali rešenje za postavljanje ove konstrukcije, kao i da je za reklamne oznake postavljene bez odobrenja nadležna Gradska uprava za inspekcijske poslove.

Iz Gradske inspekcije je za portal 021.rs potvrđeno da se na fasadi zgrade nelegalno postavlja konstrukcija i da je zbog toga pokrenut postupak, ali nije saopšteno ko nelegalno postavlja ovu reklamu.

- Konstatovano da je na fasadi zgrade postavljena metalna konstrukcija, verovatno u cilju postavljanja reklamne oznake u vidu elektronskog displeja bez tona, a bez odobrenja nadležnog organa. Pokrenut je upravni postupak zbog neposedovanja odobrenja nadležnog organa, i inspekcija je izdala nalog da se obustavi dalje postavljanje reklamne oznake - naveli su kratko iz inspekcije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?