Nekoliko stotina građana večeras na protestu Saveza za Srbiju

20:10:00 25.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Nekoliko stotina građana prisustvovalo je večeras novom protestu Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića na Pozorišnom trgu.

Nekoliko stotina građana večeras na protestu Saveza za Srbiju

foto: twitter, @RadojevGoran

Sa protesta je ponovo upućen zahtev sudskim vlastima da iz kućnog pritvora puste radnika valjevske fabrike „Krušik“ Aleksandra Obradovića, a od Etičkog odbora Univerziteta u Beogradu zatraženo je da poništi doktorsku disertaciju ministra finansija Siniše Malog.

Na skupu na Pozorišnom trgu je govorio akademik Dušan Teodorović.

- Ono što je strašno, Krušik ima 3.200 radnika. Tri hiljade i dvesta radnika je ćutalo, a njihov kolega je trunuo u Centralnom zatvoru u Beogradu samo zato što se usudio da pokaže napotencijalni kriminal ministra unutrašnjih poslova i njegovog oca. Postoje indicije i postoji jedna Zagorka Dolovac, koja mora da radi svoj posao, a ne radi ga - rekao je Teodorović.

Nekoliko stotina građana večeras na protestu Saveza za Srbiju

foto: twitter, @RadojevGoran

On je građanima poručio i da bojkotuju izbore i medije koji služe propagandi režima, državne i privatne firme preko kojih se finasira SNS i njihovi koalicioni partneri, da ne kupuju CD muzičara ili da idu na predstave ili gledaju filmove glumaca koji otvoreno propagiraju režim. Pozvao je građane da se oslobode straha.

Na protestu su bili lideri lokalnih odbora DS-a, NS-a, PZP-a i drugih članica SZS. Prisutni su nosili plakate sa natpisima „Bojkot“ i poručili da nema odustajanja od borbe za slobodne i poštene izbore na kojima će biti smenjen naprednjački režim.

Sledeći protest je narednog petka u 18 časova na istom mestu - na Pozorišnom trgu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?