Nekretnine u Novom Sad nikad skuplje

17:04:00 02.04.2021, Komentara: 0

Epidemije koronavirsa dovela je do neočekivanog rasta cena nekretnina u Srbiji, pa je tako prosečna cena u Beogradu postala veće nego u Milanu, stanovi u Novom Sadu nikad nisu bili skuplji, dok je cena kvadrata na Zlatiboru porasla za 20 odsto. U Kragujevcu, Čačku i Novom Pazaru nema značajnih promena.

Nekretnine u Novom Sad nikad skuplje


Kako piše Nova.rs, raspon cena u glavnom gradu Srbije je veliki i u novogradnji se kreće od 1.500 do 8.000 evra po kvadratu.

Nakon Beograda, nekretnine su najskuplje u Novom Sadu. Sama činjenica da u Novom Sadu trenutno ima oko 10.000 aktivnih gradilišta govori u prilog tome da tržište nekretnina cveta kao nikada pre, a cena kvadrata je skuplja no ikada.

Veliki broj stanova se proda još u izgradnji, kada je kvadrat nešto jeftiniji. U proseku, kvadrat u Novom Sadu se kreće od 2.000 evra na ekskluzivnim lokacijama u centru grada, pa do 1.200 evra na periferiji Novog Sada, koja prerasta u čitave stambene blokove.

- Cene možda jesu nerealne, ali tržište je to koje ih diktira, odnosno velika potražnja. Veliki broj novih kupaca dolazi iz unutrašnjosti sa „živim“ novcem, odnosno od prodaje zemlje i nekretnina, koji se doseljavaju u Novi Sad. Takođe, stambeni krediti su drastično povoljniji no pre desetak godina i prosečna porodica sa dvoje zaposlenih danas može „da iznese“ ratu kredita bez prevelikih odricanja - kaže za Nova.rs Dragana Acković, agent za prodaju nekretnina.

Takođe, veliki broj stanovnika iz Republike Srpske kupuje nekretnine po Novom Sadu, što takođe utiče na cenu kvadrata.


Izvor: Nova.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?