Nema posao, ali popravlja računare i poklanja ih deci

17:05:00 15.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađanin Zdravko Stakić (28) proglašen je za najboljeg master studenta inženjera mašinstva. Očigledno da to nije dovoljno, jer još uvek posao nema. Dok čeka neku bolju budućnost, ne dozvoljava da njegov talenat tavori, već popravlja računare koje svako od nas odbaci kao stari ili pokrvaren, a onda ih poklanja deci čiji roditelji to ne mogu da im priušte. Do sada je poklonio čak 17, a jednom novosadskom vrtiću poklonio je i kućni bioskop.

Nema posao, ali popravlja računare i poklanja ih deci


Zdravko kaže da je na ovakvu ideju došao jer je kroz njegovo odrastanje, a posle i školovanje, majka je uzimala kredite, a sada žive od njene invalidske penzije.

- Želim da pomognem porodicama koje imaju decu i koje ne mogu da im pruže osnovne stvari za život tako što ću ih usrećiti da im poklonim bar jedan računar – ispričao je Zdravko za RTV.

- Fakultet tehničkih nauka sam završio 2014. godine na smeru „proizvodno mašinstvo“, tačnije „računarski integrisana proizvodnja“ i iste godine sam promovisan za najboljeg master inženjera mašinstva za tu godinu sa prosekom 9,44. Od tada nisam samo ostao na mašinstvu, nego sam, još dok sam studirao, počeo da se interesujem za kompjuterski hardver, te sam se posvetio učenju i tog procesa, koji sam do kraja savladao – ispričao je Zdravko za „Dnevnik“. Nakon toga je počeo da radi u jedno, pa drugoj, trećoj... firmi, no svaki put bi ili se nešto izjalovilo i firma bi se zatvorila ili bi prestala potreba za njegovim angažovanjem.

Mašinski inženjer Zdravko Stakić kaže da, iako i danas teško živi, punog srca pomaže onima kojima je pomoć potrebna i u toj misiji ne posustaje. Od 2016. član je Fejsbuk grupe „Just give Novi Sad“ u kojoj Novosađani poklanjaju sve što im je nepotrebno. Zdravko preuzima stare kompjutere i računarske delove, od njih sklapa računare i prosleđuje ih dalje. Od decembra, 17 računara, DVD-plejeri i kućni bioskop otišli su u ruke onima kojima je to bilo najpotrebnije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?