Nema žurki posle 16h, pranje veša i usisavanje može

08:11:00 18.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Upitan da rastumači naredbu koja propisuje da je vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Novog Sada od 16 do 5 časova narednog dana, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naglasio da se ta mera odnosi na zabranu žurki.

- Ta naredba znači da su zabranjene žurke i okupljanja u stanovima, a ne usisavanje i pranje veša - rekao je Vučević.

Nema žurki posle 16h, pranje veša i usisavanje može


Zbog sve intenzivnijeg širenja koronavirusa u Novom Sadu i povećanja broja obolelih od kovida-19, donete su četiri nove naredbe. Među tim novim merama je i ona koja se odnosi na odmor u stambenim zgradama i njegovo trajanje. Ova naredba prethodnih dana unela je dosta zabune i polemike među građanima, koji su shvatili da u periodu od 16 sati do pet časova narednog dana neće smeti da uključuju usisivač, mašine za veš, sudove i slično.

- U Novom Sadu nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije, jer su mere i naredbe koje su na snazi strože nego što bi bile pod vanrednom situacijom - izjavio je Vučević.

Jedino što bi vanredna situacija promenila, objasnio je on, odnosilo bi se na veća ovlašćenja gradonačelnika, a sve mere koje bi tada važile važe i sad, poput mere za ugostiteljske objekte koji sada rade do 21 sat.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?