Nemci najbrojniji turisti u avgustu

11:09:00 04.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Turističku organizaciju Novog Sada (TONS) tokom avgusta posetilo je ukupno 1.500 turista, od kojih su četvrtina bili Nemci, piše Dnevnik.

– Najveći broj turista bio je iz Nemačke - 372 - kazala je portparolka TONS-a Jelena Radojčić. – Oni su u TONS dolazili po informacije, suvenire, turističke mape i brošure o Novom Sadu i okolini. Po brojnosti slede Francuzi 355, Rusi 354, Turci 262, Poljaci 248, Britanci 230, Italijani 202, Španci 193, Australijanci 126 i Amerikanci 120.

Nemci najbrojniji turisti u avgustu

Navela je da TONS još nema podatke o tome koliko su se stranci zadržavali u našem gradu i u kojem hotelu su odsedali, ali da su u razgovoru s njima saznali da je među turistima bilo porodica, da su neki boravili i u kampu na Fruškoj gori.

– U razgovoru s njima čuli smo da su zainteresovani da vide Frušku goru, manastire i vinarije, a takve jednodneve izlete ima u ponudi više turističkih agencija – istakla je portparolka.

Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, od janaura do jula u Novom Sadu je bilo 80.771 turista, dok je broj noćenja za isti period 159.793. U odnosi na isti period 2014. godine, broj turista i noćenja je porastao i do 30 odsto.

– Od osnivanja Turističke organizacije grada Novog Sada u aprilu 2009. godine do danas broj turista se povećao u značajnom procentu - s 88.000, koliko ih je bilo te prve godine na 133.000, koliko ih je u Novom Sadu boravilo lane. Takođe, povećao se i broj noćenja i u 2014. godini iznosio je 266.000. Zbog zapaženih rezultata, Turistička organizacija grada Novog Sada dobila je značajno priznanje za najbolju turističku organizaciju u Srbiji u 2014. godini, koju dodeljuje turistička revija „YU travel” – podsetila je Radojčićeva.

Prema njenim rečima, i tokom septembra očekuje se veliki broj turista, s obzirom na to da se u mesecima kada se održavaju festivali poseta tradicionalno poveća.

– Tako je bilo tokom „Egzita” u julu , a sada je u toku 15. festival uličnih svirača, koji traje tri dana, do 5. septembra. TONS je, u saradnji s turističkim agencijama, za posetioce Festivala uličnih svirača organizovao više izleta: do Fruške gore radi obilaska nekoliko manastira i vinarija, zatim do akva-parka u Bačkom Petrovci i oblazak Novog Sada otvorenim autobusom – navela je portparolka TONS-a.

izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?