Nemica Hanelore Lamhe dve decenije pomaže Novosađanima

14:05:00 17.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Svečani prijem za Nemicu Hanelore Lamhe iz Dortmunda, počasnu građanku Novog Sada, koja već godinama prikuplja humanitarnu pomoć za Novosađane, održan je danas u Gradskoj kući.

Nemica Hanelore Lamhe dve decenije pomaže Novosađanima

Haneleore je prikupljala humanitarnu pomoć za mnoge gradske ustanove. Finansijski je pomagala i organizovala dostavu hrane, slatkiša, lekova, medicinskih aparata, sredstava za higijenu i odeću za decu Novog Sada. Nesebično je pomagala Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, školu "Milan Petrović", kao i druge gradske institucije.

Danas ju je primio Aleksandar Petrović, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada , koji je rekao da je njeno pomaganje, koje traje već više od dve decenije, dokaz istinskog prijateljstva dva grada pobratima - Novog Sada i Dortmunda.

Nemica Hanelore Lamhe dve decenije pomaže Novosađanima

- Tokom 78 dana NATO bombardovanja 1999. godine, ona je u Dortmundu inicirala mirovne proteste i na taj način iskazala saosećanje sa našim sugrađanima u najtežim trenucima - istakao je Petrović.

Hanelore Lamhe je na predlog Doma u Veterniku proglašena počasnim građankom Novog Sada odlukom Skupštine grada 13. septembra 1999. godine, za požrtvovano i nesebično angažovanje u slanju humanitarne pomoći i afirmisanje Novog Sada u celoj SR Nemačkoj.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?