Nenad Pagonis pravi sportski teren u Veterniku

19:10:00 02.10.2019, Komentara: 1

Novi Sad – Mališani iz Veternika koji su se do sada igrala u kanalima i zapuštenim travnjacima pored puta uskoro će dobiti novo sportsko igralište. Desetostruki prvak sveta u kik boksu Nenad Pagonis okupio je grupu prijatelja, zakupio plac u ovom kraju i krenuo da ga pretvara u teren kako bi mališani mogli na kvalitetan, ali i bezbedan način, da se bave fudbalom, košarkom i drugim sportovima koje vole, piše RTV.

Nenad Pagonis pravi sportski teren u Veterniku

foto: nenadpagonis.com

- Svaki dan prolazim ovim krajem, i nije mi bilo lako da gledam kako se deca igraju pored puta u kanalima. Prašina, pesak, blato, iskrivljeni metalni obruč okačen o stub za struju kao imitacija koša, saobraćaj koji prolazi pored, kao i sama činjenica da im je jarak igralište, su me podstakli da uradim nešto i da im pomognem - kaže Pagonis.

Sportista poznat i po brojnim humanitarnim akcijama objavio je ovu vest na Instagramu, navodeći da će nas o svim radovima redovno obaveštavati. Bageri su danas počeli da ravnaju površinu.

- Ovo je bila jedna zapuštena njiva pored koje svaki dan prolazim, ali kako je u blizini škole, i mesta na kom se deca igraju, odlučio sam da je uzmem u zakup i napravim igralište – kaže Pagonis.

- Deca iz Veternika su vesela, dobra, jako vaspitana, i očigledno je da roditelji vode brigu o njima, što mi je drago. Tu je u blizini i osnovna škola „Marija Trandafil“, koja je proglašena za najbolju školu u Novom Sadu. Zaslužili su da im obezbedim sportski teren u kraju, to je najmanje što mogu da uradim. Vredi se boriti, nema predaje - ističe Pagonis.

Nenad će u dogovoru sa decom prilagoditi teren sportu koji mališani najviše vole.


izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Konstantin

Vrlo lepo i humano.
Sve čestitka !!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?