Nepoznate osobe ukrale polovinu zasađenih sadnica u Tolstojevoj ulici

17:11:00 24.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Nepoznate osobe izvadile su i odnele više od polovine tek zasađenih sadnica, najviše hibiskusa i fotinije, u Tolstojevoj ulici, saopštilo je JKP „Gradsko zelenilo“.

Nepoznate osobe ukrale polovinu zasađenih sadnica u Tolstojevoj ulici

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"




Naime, prošle nedelje je počela realizacija projekta „Očuvanje i unapređenje zelenila u Tolstojevoj ulici“.

- U okviru ovog projekta planirana je revitalizacija postojećeg zelenila i sadnja novog i to: 40 komada lišćarskog drveća, 957 komada sadnica šiblja, sadnja žive ograde, sadnja i uređenje cvetne gredice, rekonstrukcija travnjaka na površini od 865 metara kvadratnih, postavka metalnih stubića kako bi se zaštitio rekonstruisani travnjak – navode u Gradskom zelenilu.

Nakon sadnje žive ograde i šiblja, uočeno je da je više od polovine ovih sadnica izvađeno i odneto, najviše hibiskusa i fotinije.

Iz JKP „Gradsko zelenilo“ apeluju na građane da ne uništavaju zelenilo i ne čine ovakve stvari koje, pored toga što narušavaju izgled grada, spadaju u kategoriju krivičnog dela.

Podsetimo, pre tačno mesec dana bili smo svedoci uništavanja tek rekonstruisanog travnjaka u ulici Prote Mihaljdžića, nakon čega je ponovo rekonstruisan i ponovo uništen nakon par dana. I pored apela koji se stalno upuću, ovakve situacije se ponavljaju, kažu u JKP „Gradsko zelenilo“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?